Szabad programok

Aviva torna

Hormonharmonizáló gyógytorna

Eredményeképpen rendeződik a nők havi ciklusa, beáll a szabályos 28-30 napos ciklus. Segít abban az esetben is, ha évente csak néhányszor menstruálunk, illetve ha 28 napnál rövidebb a ciklusunk. A menstruáció időtartama lerövidül 3-5 napra. A görcsök, hasfájás, rossz körzérzet megszűnik, a vérzés mennyisége jelentősen lecsökken. Örömmel mondhatunk búcsút a menstruáció előtt és után, valamint félidőben, esetleg a szex után jelentkezőpecsételő vérzésnek is.Segítséget jelent nőgyógyászati problémáink megszüntetésében is, legyen szó cisztáról, miómáról, polipról. Kitartó tornázással csodákat érhetünk el. Segítjük szervezetünk öngyógyító tevékenységét.Ha babát szeretnénk, de nem sikerül teherbe esnünk, érdemes elkezdeni a rendszeres tornát, mielőtt hormonkészítményekhez nyúlnánk, és egyéb beavatkozásoknak vetjük alá magunkat. Ha már voltál terhes, de elvetéltél, mielőtt újra próbálkoznátok, érdemes az Aviva gyakorlatokat végezni, mert ha rendszeresen tornázunk, szervezetünket felkészítjük a várandósságra, méhünk megerősödik, így csökkentjük az újbóli vetélés kockázatát. Az Aviva módszer férfiaknak szóló gyakorlatai:A tornagyakorlatok hatására növekszik a spermiumok életképessége, mozgékonysága, az életképes spermiumok száma, így elősegítik a megtermékenyítés sikerét. Hatásosak prosztataproblémák enyhítésére, megszüntetésére, illetve impotencia, potenciazavarok megelőzésére, megszüntetésére.A torna hatására felmelegszik a prosztata és környéke, amely elősegíti a gyógyulást. A tornákat tartja:

Gátizomtorna


A gátizomtornát minden nőnek érdemes megtanulni, és rendszeresen gyakorolni akár fiatal, akár idős. Gyógytornász megközelítéssel megtárgyaljuk, hogyan is kell ezt jól végezni, és segítek megéreztetni a gátizmok munkáját. Hasznukra válhat szülésnél, az ezt követő regenerációban, illetve későbbiekben a vizelettartási problémák megelőzésében, kezelésében. 

                

Hahota torna

Nevessünk együtt!

A nevetésre serkentő kipróbált feladatok végzése közben az agyunkat "vicceljük meg" olyan módon, hogy a valóság és az illúzió határán mókázunk aképpen, ami következtében kitör a gyógyító, szívből jövő nevetés.  Rengeteg pozitív változás indul el az emberi kapcsolatokban, a stressz csökken, öröm hormonok termelődnek, a szervezet oxigén ellátása-, és az immunrendszere javul, stb. 

Többen azt mondják a végén: "De régen nevettem ekkorát!" 

Vizililiom női vizitorna

Lazuljunk együtt!

Gyakorlatok a test és a lélek harmonizálására. Kikapcsoló, regeneráló, fejlesztő feladatok a gyógyvízben; melyek segítségével a kismedencei szervek vérellátását serkentjük, és a csípő körüli ízületek mozgékonyságát növeljük.

Craniosacralis terápia

Új gyógymód a vízben

A kezelést Neked ajánlom:

  • ha egyszerűen csak lazítani szeretnél, és csökkenteni a szervezeted ért stresszt,
  • ha hormonális problámáid, endometriosis , adhesio, PCO-d van,
  • a születési és szülési traumák feldolgozásában segít,
  • gerinc és bármely izületi panaszra ajánlott.

A kezelés gyógyvízben történik. A páciens a vízen fekszik, lebeg, miközben a testének lágy mozgatásával a craniosacralis rendszert, ezzel együtt az egész testét és annak minden szerve- és szervrendszere működését harmonizálom. Dolgozom többek között a fejen, a gerinc mentén, a csípőn és a deréktájon, melyek a craniosacralis rendszert kívülről határolják. A kezelés mély relaxált állapotában, mélyebb tudati szintre visz, ahol az eltárolt fizikai és érzelmi problémák oldnak. A rendszer működését Dr. John Upledger, amerikai orvos fedezte fel, majd kidolgozta a kezelésére irányuló terápiás módszert az 1980-as évek közepén. Jómagam 2009 óta végzek craniosacralis terápiát, elsősorban kezelőágyon fekvő pácienseknél. A víz egészen más közeg; 2014-ben Törökországban tanultam a módszer tengerben alkalmazott változatát. A sós vízben lebegni könnyebb, a 34-36°C fokos gyógyvízben viszont komfortosabb, a test fenntartásához pedig a Watsu-ban használt eszközöket alkalmazom. 


Watsu

A watsu, egy csodálatos, lebegő, vízi shiatsu masszázs, melyet Harold Dull alkotott meg 1980- ban. A módszer a közel testmeleg víz (34-35 °C ) általános, pozitív hatásait ötvözi a klasszikus mozgásterápia és a zen shiatsu (japán masszázstechnika) és relaxáció elemeivel. A gyakorlatok közben a terapeuta a kezelendő személyt a karjaiban tartja, lassú, folyamatosan áramló mozdulatokkal mozgatja át az egész testét. A terápia részét képezik a shiatsu masszázs nyújtási, illetve pontnyomásos technikái is.
A watsu baba kortól egészen idős korig ajánlható.
A watsu ötvözi a stresszoldás technikáit a modern fizio-és hidroterápia elemeivel.
Sikeresen alkalmazható mozgásszervi megbetegedéseknél, stressz okozta tünetek, depresszió és pszichoszomatikus problémák esetén. Egészséges embereknél is nagyon hasznos, mélyen relaxál, feltölt energiával.


A meleg vízben való lebegés, az Ősóceán élménnyel, a méhen belüli élettel is kapcsolatba hozható. Így újra átélhetjük ezt az éteri lebegést, amit mi is megtapasztaltunk magzatként, illetve, amit kisbabánk átélhet méhünk magzatvíz-tengerében lebegve...


Az élmény hullámai a kezelés után is hatnak, és néhány watsu kezelés megragadhatóvá teszi mindazt, ami a kapcsolatainkban a születésünktől fogva megjelent. 

Egy watsu kezelés sorozat képes berögzött mintáinkat fellazítani, megfelelő terápiás munkával kiegészítve felülírni, hogyan tudunk önmagunkhoz és másokhoz kapcsolódni .


Watsu pároknak

"Az egymást kezelő pár tagjai a Watsu lebegésében olyan helyekre juthatnak el egymást a tudatuk mélyén, ahol az is kifejezhető egymás felé, ami szavakkal kimondhatatlan. Ahogy az elcsendesedő víztükrön, úgy a kapcsolatukon is elsimulhatnak a hullámok abban a meditatív, relaxált állapotban, amely a Watsu sajátja. "

A kiegészítő programokat tartja:


Hóborné Kálmán Anita

Gyógytornász, manuál terapeuta, craniosacrális terapeuta

A gyógytornász munkámban többek között   nők kezelésével foglalkozom , a harkányi kórház nőgyógyászati osztályán is. A munkámhoz tarozik: megéreztetni a helyes a gátizom működést, majd gyakorlatokkal megerősíteni. A pácienseim között szerepeltek olyanok akik gyermektelenek, vizelettartási panaszai voltak, gyulladásos kórképben szenvedtek, illetve nemi szervi süllyedésük volt. A témában sokat kutattam számos egészségügyi tudományos konferencián mutattam be a gátizom tornát. A hüvelykocka és a hüvelysúly-sorozat alkalmazását és eredményességét pedig Dr. Varga Péterrel nőgyógyász főorvossal együtt publikáltuk. 

A csoportos gyógytornáimon nagyon figyelek arra. hogy , jó hangulatban teljenek, mert úgy minden könnyebb. Kifejezetten nevető tornákat is tartok. Itt  játékos gyakorlatokkal serkentem a nevetést, melyek mély légző gyakorlatokkal párosulnak. és fokozzák a boldogsághormonok termelődését is.

.A fizikai test és a lélek komplex legcsodálatosabb kezelésének a craniosacrális terápiát tartom, amelyet immár 9 éve gyakorlom, amiből nemzetközi diplomát szereztem. A craniosacrális rendszer kutatását és oktatását az Upledger Institute Hungary végzi hazánkban, amely még sokak számára sajnos kevésbé ismert. A rendezvény alatt mindenkinek lesz lehetősége megtapasztalni a gyógyvízre adaptált változatát. Tovább információ, időpont egyeztetés: +36 30/849-8038. 

Janko Adriana

2012 óta foglalkozom cranio-sacralis terápiával, miután részt vettem a Dr. John Upledger által alapított Upledger Intézet budapesti képzésén. A terápiában való elmélyülés sokkal több lehetőséget adott számomra, mint amire a kezdetekkor számítottam. Egy átfogó, testi - lelki - szellemi egység megteremtését segítő módszerre találtam. Ennek alapja a fizikai testen való non-invazív technikát használó manuál terápia, amely igen mélyreható változásokat indíthat el a kezelt személyeknél.

Az élet úgy hozta, hogy a hazai Upledger Intézet mellett Németországban és Ausztriában is volt lehetőségem tanulni és ez utóbbinál sajátítottam el a vízben való kezelést.

Mindannyiunk élete a testhőmérsékletű vízben kezdődik. Ezért a későbbiekben is - gyermek- és felnőttkorban - a meleg és különösen a gyógyvíz ellazítja az embert. Ebből születtünk, ez védett, burkolt és táplált minket, itt fejlődtünk emberi lénnyé. Benne könnyebben átadjuk magunkat a lebegésnek, a súlytalanságnak, ami az eredeti létállapotunk volt, mielőtt találkoztunk a külvilággal.

Öntudatlanul is, a test (vissza)emlékezik a vízben való kezelés során és ez az oka, az itt végzett terápia erőteljes és jótékony hatásának. Oldódnak a gondolatok, az aggodalmak és újra élvezhetjük és átélhetjük a gondtalan szabadságot.

A kezeléshez az eszközök biztosítottak, akinek füldugóra van szüksége, azt egyénileg kell hozni.

Radnics Adrienn

gyógytornász, aquanatal, babaúszás oktató, hidroterapeuta, delfinterapeuta

2003- ban végeztem a PTE Gyógytornász szakán. Azóta hidroterápiával, illetve szülésfelkészítéssel is foglalkozom.
Nagyon szeretem a vizet és mindent, ami ezzel kapcsolatos. Az évek során sokféle vízi terápiával és a víz megannyi gyógyító tulajdonságával ismerkedtem meg, de mikor megtalált az Aquanatal (szülésfelkészítő, vízi mozgásforma kismamáknak), úgy éreztem hivatásom egy fontos pillére került a helyére. Régóta érdekelt a méhen belüli élet, az anya- magzat kapcsolat és a pozitív szülésélmény jelentősége a babára és mamára nézve egyaránt. Az azóta eltelt évek aztán bizonyították az Aquanatal kivételes hatékonyságát a szülés során, ill. a baba későbbi életében. 2004-ben Aquanatal® Oktatói, 2006- ban pedig Birtlight® kismama jóga oktatói tanfolyamot végeztem. Ezek a módszerek amellett, hogy hatékonyabbá teszik a szülésre való felkészülést, egy életfelfogást is közvetítenek, mely közelebb visz életünk lényegének, esszenciájának megértéséhez.
Fontos üzenetük az Öröm megélése, az Önmagunkkal való mélyebb kapcsolat. Segítenek, hogy ráérezzünk, milyen a jelenben élni, tudatosan az adott pillanat megélésére koncentrálni.